• KHC Leuven werd in 1929 opgericht als Hockey Club Louvain door 7 Leuvense vrienden (Georges Scheers, Jean en Paul Vander Elst, Jacques en André Delvaulx, Paul Schmit en J. Geerts). Vanaf 1968 draagt de club het predicaat “Koninklijk”.

    Een overzicht van de geschiedenis van de club gedurende de eerste 50 jaar kan je lezen in bijgevoegd document uit de jaren 70.

    Geschiedenis 1929-1979

  • Tijdens verschillende decennia heeft de club een heel aantal locaties gekend waaronder het kunstgrasveld van de KULeuven (aan het sportkot) en meer recent het Van Hove Stadium te Kessel-Lo. Het was hier dat KHC Leuven in 2008 landskampioen werd bij de Heren. In het daaropvolgende jaar was KHC Leuven de eerste Belgische club die de halve finale bereikte van de EHL (de Europese clubcompetitie, zeg maar de "Champions League" van het hockey). Een decennium eerder was onze club maar liefst vijf (5!) maal landskampioen bij de Dames.

  • Door een stevige ledengroei werd er meer en meer gedroomd van meerdere velden. In 2016 werd met de financiéle steun van een grote groep leden en de inbreng van de stad Leuven, de provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse overheid een lang verwacht project gerealiseerd: twee, door de FIH (de internationale hockeyfederatie) gecertificeerde watervelden en een prachtig ruim clubhuis met parking werden aangelegd te Heverlee. Voor de bouw van het clubhuis werden de handen in elkaar geslagen met Wielerbond Vlaanderen - afdeling Vlaams-Brabant. Wees dus niet verbaasd als je wielrenners in en rond het clubhuis aantreft.

    Op deze nieuwe locatie kan de club zijn sportieve ambities voor de toekomst verder uitbouwen.

    Wat begon als een vriendenclub in 1929 is uitgegroeid tot een grote familieclub met meer dan 1000 leden. KHC Leuven is aangesloten bij de KBHB, de Koninklijke Belgische Hockeybond, onder licentienummer 804 en wordt vertegenwoordigd door de clubkleuren wit - rood - blauw.